Het moment dat zonlicht door de wolken breekt...

Lieve jij,


Op het moment dat ik deze eerste blogpost schrijf schijnt een zacht avondzonnetje door het raam naar binnen. Na een onstuimige herfstdag heeft de zon toch ruimte gewonnen en zich door de wolken heen te weten breken.


Dit doet me denken aan een quote, die me aan het denken zet. Een quote die zo toepasselijk is op de afgelopen jaren van mijn leven.

Celebrate the cracks, because that is how the light comes in - Groucho Marx

Misschien zet deze quote nu ook jou aan het denken? Heb jij een harde bolster? Durf jij niemand binnen te laten? Ben je hard voor jezelf? Voel jij je soms onzeker? Voel jij je onbegrepen? Heb jij het gevoel dat je de rode draad uit je leven kwijt bent? Zijn er donkere dagen, dat je je afvraagt wat je hier nu eigenlijk doet?


Geef aandacht aan de 'cracks'

Schenk hier aandacht aan. Het leven is een reis. Het leven is geen doel op zich. Geniet van de reis. Laat het komen, aanvaard de lichte dagen maar zeker ook de donkere dagen. Weet je waarom? De donkere dagen gaan het verschil voor je maken. Op deze dagen ontstaan namelijk de scheurtjes in je bolster. Dit is het moment om dieper te gaan nadenken, voelen over waarom het een donkere dag is.


Hoe ik mijn leven ervaarde

Na de geboorte van mijn tweede kind liep mijn leven op rolletjes. Althans, zo voelde het voor mij. Maar tijdens de zwangerschap hadden zich al donkere wolken zich samengepakt. Ik voelde me down, en besloot uiteindelijk na een aantal maanden en op aandringen van lieve mensen om mij heen om PRI therapie te gaan volgen. In de 2 sessies die ik had voelde ik de schil die ik in die afgelopen jaren goed hat weten te vormen week en zacht worden. Er kwamen scheurtjes in.


En door die scheurtjes kwam rottigheid naar buiten. Ik voelde me echt leeg, koud en vooral heel alleen. Dat ik op dat moment zwanger was en de aanwezigheid van hormonen nog een lieve duit in het zakje legden maakte het er niet beter op.


Om een wat lang verhaal kort te maken. Na de geboorte van ons 2e kindje voelde ik me top. Ik zei de PRI therapie op. Ik voelde me ook echt super goed, woog zelfs ruim 10 kilo lichter dan voor mijn zwangerschap en begon zelfs met sporten (heel uitzonderlijk voor mij)


Hormonen zijn 'killing'

Toen was ik opeens (toch een beetje onverwachts) weer zwanger. De hormonen staken weer de kop op, en ik kreeg weer depressieve periodes. Na de bevalling van mijn 3e besloot ik een spiraaltje te nemen. Ik bleef een ongestemd gevoel houden, voelde me alleen en onbegrepen, kon niet meer genieten van mijn kinderen en had een kort lontje.Uiteindelijk besloot ik na bijna een jaar (tussendoor wel afspraak gehad met huisarts die het advies gaf spiraaltje niet te verwijderen en het volgen van weer een aantal PRI sessies) het spiraaltje te verwijderen. Na ongeveer 2 weken had ik opeens zoiets van 'hé, ik voel me niet meer zo vlak en down'. Ik merkte echt een zichtbaar verschil. Bij deze zei ik de PRI sessies weer op.


De 'cracks' kwamen en zorgden voor licht

Deze donkere periodes in mijn leven zorgden ervoor dat de schil die ik had opgebouwd (sterke vrouw, sterke moeder ik kan veel aan, down to earth, realist enzovoorts) scheuren gingen vertonen. Mede door PRI sessies maar met name door boeken te lezen over zelf ontwikkeling en een kleine uitstap richting spiritualiteit zorgen ervoor dat ik steeds meer licht in het leven zie en ervaar.


Ik durf nu echt te zeggen dat ik gelukkig ben, maar er valt nog heel veel te leren. Voor nu voelt het alsof ik alle puzzelstukjes in handen heb, maar deze nog op de juiste plaats moet leggen.

De reis gaat verder

Ik kan me echt voorstellen dat deze blog niet veel duidelijkheid heeft gezorgd voor je, of dat hierin een bepaalde boodschap zit waar jij iets mee kunt. Maar misschien voel je een bepaalde verwantschap en verbondenheid omdat je hetzelfde voelt of ervaart.


Deze blog zal ingaan op moederschap, financiële vrijheid, zelfontwikkeling, liefde en verbondenheid. Ik hoop je te kunnen inspireren, en mocht je opmerkingen hebben richting mij. Stuur ze gerust, ik hou van informatie waarvan ik kan leren, die mij kan motiveren en inspireren.


Lieve groeten,

Ineke


11 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven