Liefdevol oprechte keuzes maken

Liefde

Ik denk dat het merendeel van de personen die denkt aan liefde gelijkt denkt aan liefde voor een ander persoon, liefde voor je partner. Liefde is een groot woord. Het omarmt jou, het omarmt de mensen om je heen, het omarmt iedereen op deze wereld. Liefde is zo groot dat het niet in woorden valt uit te drukken.


Ken je het verhaal van grote en kleine haas, die aan elkaar vertellen hoeveel ze van elkaar houden? Tot aan de maan, de sterren en weer terug. Dat is liefde, al omvattend het vult het gehele universum.


Liefde is er in heel veel maten, vormen, kleuren, geuren en ga zo maar door.


Liefde voor je medemens ; naastenliefde

Liefde voor de natuur

Liefde voor je werk

Dat gelukzalige gevoel wanneer je de frisse boslucht opsnuift en de warme stralen door het bladerendak heen piept.


Liefde is een beslissing, een inschatting een belofte.

Oprechte keuzes

Keuzes die je maakt met liefde zijn oprechte keuzes. De keuze is daarom een belofte, je zult je er aan houden. Je hebt er over na gedacht, oprecht en vanuit je hart. Hoe moeilijk het soms ook kan zijn om je aan een bepaalde keuze te houden (zoals bijvoorbeeld door groepsdruk of moeilijke omstandigheden) probeer trouw te zijn aan je eigen oprechte keuze.


Want ook dat is liefde, trouw zijn aan je eigen oprecht gemaakte keuze.


Wat als het lijkt dat jij een van de weinige bent die deze oprechte keuze heeft gemaakt?

Zoals ik al schrijf, lijkt!


Want echt (en dat beloof ik je vanuit mijn hart) er zijn op deze aardbol mensen die dezelfde oprechte keuze hebben gemaakt als jij. En gelijke energie trekt gelijke energie aan, dus je komt ze tegen. En zelfs op de momenten dat je het niet verwacht, maar wel wanneer je ze het meest nodig hebt!
Hoe maak je een liefdevolle en oprechte keuze.

Het antwoord zit in je hart, niet in je hoofd. In je hoofd zitten de twijfels, het stemmetje die blokkades opwerpt en je laat piekeren over mogelijke consequenties van je keuze. Je hart zult je het antwoord geven. Wees even stil, sluit je ogen en adem een paar keer rustig in en uit.


Vraag jezelf het volgende:

- Maakt deze keuze me blij?

- Zorgt deze keuze voor positieve energie?

- Zorgt deze keuze voor vrijheid?

- Zorgt deze keuze voor liefde?


Als het goed voelt heb je de juiste keuze gemaakt. Voelt het benauwend, zwaar of beknellend dan spreekt je hart en is het niet de juiste keuze.


Vertrouw je hart en intuïtie

Leer op je hart en intuïtie te vertrouwen. Je kunt beginnen met eenvoudige keuzes waarvan niet veel afhangt om te leren hoe je hart reageert wanneer je het vragen stelt. Om vervolgens vragen te stellen met meer diepgang en ingewikkelde beslissingen.4 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven